Řízené větrání s rekuperací tepla

Vsaďte na rekuperaci

 

Vsaďte na čistý vzduch

Řízené větrání s rekuperací tepla

V Richter + Frenzel se snažíme jít společně s moderními trendy a podporovat zdravý způsob bydlení, abychom svým zákazníkům mohli navrhnout řešení, které tento styl vystihuje v maximální možné míře.

• Bydlíte ve městě, kde vám při otevřeném okně vadí hluk a prach z ulice?
• Nebo vám na venkově trávy a pyly způsobují alergii?
• Bojujete s vlhkostí, rosí se vám okna a vznikají plísně?

Nejste v tom sami!
Komplexním řešením na tyto problémy je systém řízeného větrání, známějším a používanějším termínem je – rekuperace.
Srdcem řízeného větrání je rekuperační jednotka, která zařizuje výměnu vzduchu v domě či bytu. Na jedné straně jednotka nasává interiérový (odpadní) vzduch, který je vydýchaný a znečištěný mnohými těkavými látkami, které se v místnostech odpařují například při úklidu a na straně druhé nasává venkovní (čistý) vzduch.
Tyto dva proudy potom protékají přes speciálně vyvinutý výměník tepla, kde nedochází k jejich mísení! Vzhledem ke stavbě výměníku, který je složen z desítek velmi tenkých lamel, vzduch z interiéru, který jsme doma ohřáli, předá většinu svého tepla venkovnímu čerstvému vzduchu, takže energetické ztráty jsou minimální.
Funguje to i opačně. Pokud v letních horkých dnech máte zapnutou klimatizaci, chladnější interiérový vzduch (ale stále vydýchaný a znečištěný) ochlazuje čerstvý venkovní.

Stažení Katalog PDF